Barbara Houwers

Beeldend kunstenaar

Kunst maken – en de zoektocht naar pure schoonheid - is kenmerkend voor mijn professionele en persoonlijke leven.

Houwers | Kunst & Bemiddeling

Sinds 1992 ben ik beeldend kunstenaar en maak schilderijen, beelden en opdrachten voor particulieren en bedrijven. Mijn leven staat in dienst van creativiteit en daarin bemiddel ik soms ook voor anderen. Het realiseren van een inspirerende werkplek-en woonruimte is een van mijn passies.

Als kind was ik altijd aan het tekenen en knutselen. Na een creatieve opleiding werkte ik 8 jaar als docent beeldende vorming in het middelbaar onderwijs. Het verlangen eigen werk te maken en me als kunstenaar te ontwikkelen bracht me naar een nieuwe opleiding aan de HKU. Op mijn 34 ste begon ik aan mijn nieuwe loopbaan als kunstenaar en ondernemer, parallel aan het stichten van een gezin!
Ruim 20 jaar maakte ik voornamelijk schilderijen en exposeerde internationaal. Ook was ik 10 jaar voorzitter van een aantal netwerken, deed veel kunstprojecten en vrijwilligerswerk en heb (dankzij mijn beroep) veel tijd gehad voor mijn kinderen.
In de huidige fase ervaar ik inspiratie, rust en veel meer tijd (nodig om goed werk te maken). Ook maak ik de stap naar beeldhouwkunst. Een collectie beelden en objecten is het gevolg, met de focus om ook hier ver in te komen.
Lang heb ik de verkoop van mijn werk zelf gedaan: Steeds meer werk ik samen met galeries, bemiddelaars, stylisten en interieur architecten. Mijn doel is nog lang door te werken en te genieten van het avontuur van het kunstenaarschap. Lees meer over mijn werk waarover Ellen Röling recent een mooi inzichtje schreef.
Ps:
Tot op heden geef ik nog steeds- incidenteel- les en coach andere kunstenaars in hun ontwikkeling. Eens een leraar-altijd een leraar!
www.barbarahouwers.com

 

Contactgegevens

Houwers | Kunst & Bemiddeling

Blei 17

1261 PG Blaricum

© 2024, Entre Femmes Gooi |
Algemene voorwaarden |
Privacybeleid |
Disclaimer |
Webmaster
website: sbddesign.nl