Lynn Hogendoorn

Stressoloog

´Een burn-out mag dan wel heel leerzaam zijn, erg grappig is het niet...´
Woorden van een oud-collega die mij indertijd niet raakten. Daar moest ik op terugkomen. En hoe.
Waardoor ik inmiddels geloof dat ondernemers en ondernemende professionals niet hóeven om te vallen, door de gevolgen van langdurige stress. Om daar vervolgens weer tergend langzaam van te herstellen. Bovendien geloof ik dat fysiek herstel voorafgaat aan mentaal herstel. Alleen, wát je dan kunt doen, dat is veel minder bekend.
Anyway, eerst maar eens hoe ik zelf tot deze slotsom kwam…

Hoe burn-out én ontslag mijn leven op z’n kop zette
Sinterklaas 2012 staat in mijn geheugen gegrift. M’n burn-out was staring me right back in the face. Geen ontkomen meer aan. Mijn lichaam was intelligenter dan mijn brein, en mijn lijf zei: ´Ik kap d’r mee.´ Je kent vast dat verhaal van een man die weg gaat om een pakje sigaretten te kopen en nooit meer terug komt… Nou, dat gevoel dus.

De zoektocht naar herstel werd echter verzwaard door mijn toenmalige werkgever. In mijn nogal naïeve veronderstelling dacht ik dat die mij gunstig gezind zou zijn. Wat echter volgde was een negentien maanden durende emotionele rollercoaster. En die ging niet over beter worden.
Tijdens een voor mij ongekend machtsspel werd mij gaandeweg duidelijk dat de toenmalige werkgever coûte que coûte van mij af wilde. Ziektewet of niet, ik trok aan het kortste eind.

Weer grip
Enfin, ik volgde een coachopleiding conform de principes van Anthony Robbins en ging de diepte in met diverse opleidingen op orthomoleculair gebied. Die ik gediplomeerd en wel afsloot. Ik blijf mijzelf bijscholen en zo heb ik de methode Stressologie aan mijn toolbox voor herstel kunnen toevoegen.

Doordat ik uitprobeerde wat ik leerde, kreeg ik zelf ook relatief vlot weer wat energie, waardoor mijn grootste drijfveer werd om dit met anderen te (gaan) delen. Pay it forward. Ik schreef mijn boek, zette mijn praktijk op en the rest is history zogezegd.

Daarmee kwam ik van ´gelazer´ in ´geluk´ terecht. En doe ik wat ik het liefste doe: ándere ondernemers en professionals helpen de overtreffende trap van stress te voorkomen: een burn-out. Of daar sneller van te herstellen.
Een burn-out mag wellicht heel leerzaam zijn, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik dat m´n ergste vijand nog niet gun. En ik geloof er heilig dat je niet eerst om hóeft te vallen om overeind te komen.´Grip op gezondheid´, noem ik dat.

Grip op gezondheid

Grip op stress

☎ 06 – 16 77 46 28 | ✉ info@gripopgezondheid.nl | ? www.gripopgezondheid.nl

Ervaar je chronische moeheid en/of stress en wil je daar komaf mee maken? Of vrees je wellicht een burn-out? Of wil je je stressbestendigheid verhogen, maar heb je geen idee hoe? Lees dan verder.

STRESS IS VEEL MEER BIOLOGIE DAN PSYCHOLOGIE
Stress heeft aantoonbaar eerder een fysieke oorzaak dan een mentale oorzaak. Dat is toch iets dan anders dan gangbaar gedacht bij stress als ´probleem tussen de oren´.

WAT HET JOU OPLEVERT
Stressologie is een onderscheidende methode waarbij je op meerdere niveaus werkt aan het verhogen van je stressbestendigheid, het voorkomen van een burn-out en/of sneller herstellen ervan.
Dat begint altijd met de unieke Stressologie test, zo kunnen we aantonen waar je staat op de stress-/burn-out ´ladder´. We vervolgen met met fysiek herstel en pas daarna met het mentale herstel. Als stressoloog help ik je daarmee aantoonbaar sneller van je stress- en/ of burn-out klachten af.

MIJN ´WHY´
Het fascineert me dat iedereen anders reageert op stress. Te zoeken en te weten waar je op ´tikt´, wat je triggers zijn, geeft je echter ook de tools in handen om te weten hoe je jezelf kunt ondersteunen in stressvolle tijden. Van controle houden naar leiding nemen. En met dat ´weten hoe´, kun je het beste uit jezelf halen.

NU JIJ!
Hoe kan ik je helpen? Neem contact met me op en laat het me weten.

(06) 16 77 46 28
info@gripopgezondheid.nl
lynn@centrumvoorstressologie.nl

Meld je aan voor mijn onalledaagse e-mails:
https://gripopgezondheid.nl/

Overige gratis downloads:
www.gripopgezondheid.nl/gratis

Waar sta jij op de stressladder? Ook een gratis test:

Stressologie | Burn-out test van Dr. Beverly Potter

Eerst kosteloos praten, dan samenwerken:

Agenda

☎ 06 – 16 77 46 28 | ✉ info@gripopgezondheid.nl | ? www.gripopgezondheid.nl

Contactgegevens

Grip op gezondheid

Nootweg 4

1231 CT LOOSDRECHT

© 2024, Entre Femmes Gooi |
Algemene voorwaarden |
Privacybeleid |
Disclaimer |
Webmaster
website: sbddesign.nl